Pilates

Pilates lessenreeks 
kleine groep
start 23 oktober
Pilatestraining

Pilates is een uitgebreid systeem van bewegingen dat lichaam en geest in gelijke mate goed doet, ontwikkeld door Joseph H. Pilates (1880 -1967). Zonder jezelf volledig uit te putten, verbeter je je lichaamsbewustzijn, het verloop van je bewegingen, je uiterlijk en daarmee natuurlijk ook je levensgevoel. 

 

Pilates combineert de diepe ademhaling en de gecontroleerde beweging vanuit liggende, zittende of staande uitgangshoudingen. Gedurende de hele training wordt je “powerhouse” of core versterkt. Het “powerhouse” is het krachtscentrum van je lichaam en bestaat uit de diepe buik- en rugspieren, de bekkenbodem, de bilspieren en de binnenkant van je bovenbenen. Ook de schoudergordel wordt bewust bij alle oefeningen betrokken. 


Vanuit het centrum wordt de rest van het lichaam geoefend, de spieren worden verlengd en versterkt, de elasticiteit en gewrichtsbeweeglijkheid worden ontwikkeld. De wervelkolom wordt tijdens de oefeningen in alle richtingen bewogen. Dit alles resulteert in een goede houding, grotere bewegingsvrijheid, fitheid en balans. 

Bij elke Pilatesoefening komt het hele lichaam in actie van top tot teen. Je hebt voordurend je kracht en concentratie nodig. Toch kan de methode mild genoemd worden, omdat de bewegingen rustig en gecontroleerd zijn. Pilates heeft een ontspannende uitwerking en verhoogt je energiepeil: Je voelt je goed!    

Benodigdheden: grote handdoek voor op je mat, kleine handdoek en schone sokken.

Basisprincipes van de Pilatestraining

Precisie

Ademhaling

Beheersing

Concentratie

Lichaamscentrum

Vloeiende bewegingen

lesdag, tijd en locatie

Woensdag van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Leslocatie: Paramedisch Centrum Paauwenburg 
                 Dreesstraat 2 in Vlissingen

Lesdata:

23 en 30 oktober,
6, 13 en 20 november

Kosten

De investering voor deze lessenserie bedraagt € 50 euro (inclusief BTW). 

 

Lesgeld graag overmaken naar: IBAN NL 79 RABO 0133 3444 36 t.n.v. M.A.M. Hendrikx o.v.v. Pilates + je naam.

© 2015 Muriël Hendrikx leefstijlcoaching   

  • Facebook Clean